Biocel čaj

ŠOLJICA ZDRAVLJA ZA SVAKI DAN – RSI KRALJEVSKI – BIOCEL ČAJ

Aromatičan, ukusan, lekovit topli napitak, koji smiruje i opušta, pročišćava organizam i gasi žeđ, okrepljuje i telo i dušu. Biocel čaj specifičnog ukusa i mirisa ima preventivnu ulogu i višestruku zdrastvenu primenu.

Čajna mešavina, idealno srestvo za:

  • pročišćavanje organizma i smanjenja telesne težine
  • povećava imunitet organizma, deluje protiv slobodnih radikala
  • deluje kao blagi laksant, olakšava pražnjenje creva, nadutost
  • izraziti diuretik podstiče rad bubrega, pomoć reumatskim bolesnicima
  • blago snižavanje pritiska
  • dijaforetičko delovanje, u smislu snizavanja telesne temperature, groznice
  • pomoć u lečenju gripa i prehlade
  • deluje smirujuće i pomaže kod želudačnih tegoba, jetre, žučne kese, kod nervoze želuca
  • smiruje živce i ublažava bol i ima snažno dezinfekcijsko delovanje
  • dobro deluje na cirkulaciju i sistem krvnih sudova
Pakovanje: 100 g
Šifra proizvoda: Biocel čaj
Stanje: Dostupno
Biocel čaj

Mešavina domaćeg čaja koja je koncipirana sa naglaskom na pročišćavanju organizma i krvnih sudova. Prirodni sastojci ovog čaja pospešuju razgradnju masnoće i potrošnju kalorija. Po svojim karakteristikama spada u čajeve širokog spektra delovanja. Bazira se na domaćim sirovinama i sledi tradiciju narodnih lekovitih čajeva, koje karakteriše blago delovanjena na organizam. Ova čajna mešavina je koncipirana kao diuretična mešavina s naglaskom na pročišćavanju organizma diurezom (izlučivanjem vode) iz istovremeno laksativno (pražnjenje creva). Zbog diuretskog delovanja, pogodan je i za blago snižavanje pritiska. Diuretsko delovanje korisno je i reumatičnim bolesnicima. Štiti organizam od delovanja štetnih radikala, pa je idealno srestvo za pročišćavanje organizma i smanjenja telesne težine na prirodan način. Po svojim karakteristikama i sastavu podstiče rad probavnih organa (smiruje želudačne tegobe) bubrega, pomoći će jetru kod uklanjanja toksičnih materija iz organizma, a dobro će uticati na cirkulacijui na način čišćenja krvnih sudova.

LIST MATIČNJAKA (Melissa officinalis) deluje smirujuće, pa se u tom smislu koristi protiv želudačnih trgoba i kod nervoze želuca.

LIST KOPRIVE (Urtica dioica) rešava osećaj hroničnog umora i iscrpljenosti, vraća optimalnu krvnu sliku i dobro zdravlje, sadži velike količine vitamina K, D i kalcijuma.

ZELEN STOLISNIKA (Achillea millefolium) ublažava tegobe želuca, jetre i žučne kese, aima i snažno dezinfekcijsko delovanje.

LIST KUPINE (Rubus fruticosus) list divlje kupine ima isti sastav, ukus i efekat kao i zeleni čaj. Deluje kao antioksidans, sprečava razvoj aretoskleroze (začepljenja krvnih sudova) i srčanih oboljenja, ubrzava metabolizam i sagorevanje masti, snižava nivo holesterola. Koristi se kod infekcija, prehlada smanjuje oštećenja ćelija pod dejstvom virusa.

LIST PAPRENE METVICE (Mentha piperita) tonik za srce, koji podstiče rad srca i krvotoka. Opušta i deluje protivupalno pa je odličan za stanje povezana bolovima i grčevima-bol u želucu, koliku nadutost, dispepsiju (loše varenje), mučninu, migrenu. Podstiče red jetre i žuči.

CVET KAMILICE (Matricaria recutita) izaziva opuštanje i smanjivanje stresa. Opuštajuće deluje i na glatke mišiće digestivnog trakta, olakšava smetnje pri varenju, pomaže kod bolesti creva.

CVET NEVENA (Calendula officinalis) deluje antiinflamatorno, protivupalno, antiseptično, umiruje grčeve, polisaharidi deluju imunostimulišuće, ima sposobnost da čisti krvne sudove, relaksira ih i povećava volumen i snižava nivo holesterola u krvi. Ekstrat nevena pokazuje i citostatičku i antitumorsku aktivnost.

PRIPREMA ČAJA

Najbolje pripremiti veću količinu i piti u toku dana. U litar hladne vode staviti ravnu supenu kašiku čajne mešavine, pre nego što provri skloniti i poklopiti. Ostaviti da odstoji 30 minuta i procediti. Preporučljivo je čaj piti bez dodataka ili se po želji može dodati med, a možemo ga zakiseliti limunovim sokom ili vitaminom C u prahu (DrF-38). Moguće je pripremiti kao hladni, osvežavajući napitak.

Takođe preporučujemo: