Kapsule vitamina E-100

PREHRAMBENI DODACI ZA ODRŽAVANJE VITALNOSTI

SASTAV: prirodni E-vitamin (alpha-TE) – 134mg

NAMENA:

 • zdravim osobama kao prevencija od degenerativnih oboljenja
 • osobama s problemima cirkulacije – periferne, cerebralne, moždane
 • u prevenciji razvoja ateroskleroze i srčanih bolesti
 • za zaštitu od preuranjenog starenja
 • blagotvorno deluje na bore i starenje kože,štiteći I regenerišući kožu
 • poboljšava cirkulaciju,pomaže u zaceljenju rana,
 • smanjuje simptome upalnih reakcija
 • povećava nivo energije
 • za opšte jačanje imuniteta
 • smanjuje rizik od pojave Parkinsonove bolesti i usporava njeno napredovanje
 • pomaže u  regulisanj povišenog krvnog pritisaka I masi u krvi
 • poboljšanje plodnosti oba pola – reproduktivnih funkcija
 • ublažava predmestrualni sindrom (PMS)
 • snažan antioksidans,štiti od uticaja slobodnih radikala
 • za održavanje svežine, elastičnosti i vitalnosti kože
 • zaštita disajnog sistema
 • osobama koje se oporavljaju od bolesti, operacija, zračenja…
Pakovanje: 240 kapsula
Šifra proizvoda: RL-96
Stanje: Dostupno
Royal-E-vitamin-kapsule-RL-96

Preporučuju se:

 • starijim osobama
 • osobama s degenerativno i upalno promenjenim zglobovima
 • sportistima i rekreativcima
 • pušačima i osobama koje konzumiraju alkohol
 • za zaštitu organizma od štetnog delovanja slobodnih radikala

Preporuka za korišćenje: Uzima se 1 kapsule vitamina E dnevno nakon jela. Kapsule se mogu uzimati duže vreme.

Napomena: Vitamin E se dobro podnosi, a kod uobičajenih dnevnih doza nisu primećeni neželjeni efekti. Kod većih doza i dugotrajnije primene potrebno je konsultovati se sa lekarom. Visoke doze mogu ponekad da uzrokuju probavne smetnje, slabost, glavobolje, i poremećaj kod zgrušavanja krvi.

Alfa oblik tokoferola sadržan u Royal E-Vitamin kapsulama je najaktivniji oblik vitamina E jer ima približno tri puta veću biološku aktivnost gama oblika.

SAZNALI SMO…

VEČNO MLAD VITAMIN E – Eliksir mladosti, vitamin plodnosti

Istorija vitamina E započinje još davne 1922. Godine kada ga je otkrila grupa naučnika. Već tada je bila uočena njegova ogromna važnost za život i opstanak. I samo ime odabrano za tu novootkrivenu supstancu, koje svoje poreklo vuče iz grčkog jezika – porođaj i roditi, govori o njenom značaju. Zanimanje za vitamin E bilo je toliko da je već 1939. održan prvi svetski simpozijum posvećen tom vitaminu, kada se govorilo o njegovoj ulozi u trudnoći, uticaju na prevenciju i lečenje srčanih bolesti kao i zaštitu ćelija i tkiva.

ŠTA JE VITAMIN E?

Naziv vitamin E obuhvata čak osam hemijski vrlo sličnih supstanci, koje sve pokazuju i sličnu aktivnost. Vitamin E predstavlja esencijalnu supstancu, jer organizam ne može sam da ga proizvede. Zato se uvek mora uzimati kao sastojak hrane ili dodatak ishrani u obliku tableta ili kapsula. Pri tome je prirodni vitamin E u organizmu bolje iskoristiv od sintetičkog.

KAKO DELUJE VITAMIN E?

Prvo i najvažnije delovanje vitamina E u organizmu je njegovo antioksidativno delovanje jer štiti sve telesne ćelije i organe od razornih napada slobodnih radikala i time sprečava njihovo prerano starenje i propadanje. U tom smislu, vrši prevenciju srčanih oboljenja i obeljenja krvnih sudova, degenerativnih bolesti, karcinoma, očne mrene… Vitamin E takođe, podstiče i imuni sistem. Tako su neke studije, uz prisutnost viših doza tog vitamina, pokazale smanjenu učestalost infekcija. Vitamin E, osim toga, smanjuje simptome upalnih reakcija, predmenstrualnog sindroma i poremećaja cirkulacije, a takođe direktno učestvuje u nizu hemijskih reakcija u organizmu. Sprečava delovanje otrovnih nitrita i nitrozamina iz cigareta i hrane, opasnih činilaca za nastanak tumora. Vitamin E je u brojnim studijama pokazao izrazito zaštitno delovanje kod razvoja ateroskleroze. Ne dovode se u pitanje ni njegovi dobri učinci na kožu, a često se primenjuje i kao dodatak ishrani kod žena s mastopatičnim promenama na dojkama.

ZAŠTO JE VITAMIN E SNAŽAN ANTIOKSIDANS?

Vitamin E se danas češće spominje kao antioksidansnego kao tipičan vitamin. Njegov nedostatak neće uzrokovati prepoznatljive, tipične, simptome kao što je to slučaj kod ostalih vitamina. Naime, nedostatak vitamina E može “tinjati” dugo vremena i na kraju dovesti do razvoja ozbiljnih bolesti, čak i karcinoma. Ukoliko  u ćeliji nastanu nestabilni slobodni radikali koji napadaju sve njene delove, posebno DNK i visoko vredne nezasićene masne kiseline, dolazi do lančane reakcije stvaranja novih slobodnih radikala. Krajnji rezultat je smrt ćelije. Međutim, ni ostale štete nisu beznačajne. Promene koje slobodni radikali mogu dodatno da izazovu su dezaktiviranje enzima i drugih proteina, pa čak i mutacije koje mogu biti kancerogene. E vitamin je glavni antioksidans u delovima ćelije koji sadrže lipide kao i u svim masnim ćelijama.

KADA DODATNO UNOSITI VITAMIN E?

Hrana, posebno biljna ulja, dobar su izvor vitamina E za zdravog čoveka. Međutim, postoje stanja i bolesti kod kojih je potrebno razmisliti o dodatnom unosu tog vitamina. Brojne naučne studije su pokazale da dodatak vitamina E pruža prave blagodeti kao preventivno sredstvo ili kao dodatak uobičajenoj terapiji kod: koronarnih srčanih bolesti, povišenih masnoća u krvi, artritisa, očne mrene, crevnih bolesti, bolesti jetre i žuči, pušenja i uzimanja alkohola, trudnoće. Takode, istraživanja govore da bi vitamin E trebalo dodatno uzimati i kod: visokog pritiska, Alchajmerove bolesti, uzimanja kontraceptivnih sredstava i antidijabetika, izlaganja suncu i zagađenom vazduhu, intenzivnog bavljenja sportom. Za lečenje promena na koži korisno je dodatno uzimati vitamin E u kapsulama, kao i u obliku krema. Budući da održava vitalnost kože i vezivnih tkiva puno se koristi u lečenju kože i promena na koži. Dokazano je njegovo pozitivno delovanje kod leukoplakija (prekanceroza kože), dijabetske gangrene, kao i opekotina. Zarastanje rana i smanjivanje ožiljaka na koži evidentno je poboljšano korišćenjem vitamina E. Njegovo delovanje u dermatologiji i kozmetologiji izuzetno je u tretmanu bora, postporođajnih strija na koži; daje koži mladalački izgled, čisti kožu od hroničnih pigmentađja, prisutan je u svim hranljivim kremama, tonicima.

REZULTATI KOD UZIMANJA VITAMINA E?

Delovanje unetog vitamina E nećemo brzo osetiti. To nije tableta protiv bolova čije se delovanje oseti odmah.

Koristi vitamina E primetiće se tek nakon dužeg vremena, i to kao smanjena mogućnost nastanka brojnih bolesti, kao i zaustavljanje procesa preranog starenja ćelija.

Takođe preporučujemo: