Royal Forte gel za zglobove

Smanjuje bolove, regeneriše i poboljšava pokretljivost zglobova!

Gel je idealna kombinacija delotvornih visokovrednih sastojaka – arnice, tamjan, hijaluron, morski kolagen i kamfora.

Sastav:

 • Arnica
 • Tamjan
 • Kamfor
 • Hidrolizovani morski kolagen
 • Hijaluron
Pakovanje: 200 ml
Šifra proizvoda: RL-22
Stanje: Dostupno
royal-forte-gel-za-zglobove

Arnika – u sebi sadrži aktivne materije: eterično ulje, gorke materije, smolu, tanin, kamfor, inulin, karotenoide, flavonoide, saharoze…  Dobro poznata u narodnoj medicini arnika se koristi kod reumatskih problema, artritisa, neuralgije, bolovima u mišićima, upala površinskih vena, modrica, ispucalih kapilara, uganuća, iščašenja, sportskih povreda, otečenih i umornih nogu, kao posledica dugog stajanja, kao pomoć za poboljšanje periferne cirkulacije. Ima antibakterijsko, antiseptičko, antifungalno i protivupalno dejstvo. Poboljšava snabdevanje krvi traumatizovanom mestu, čime pomaže u bržem oporavku.

Tamjan – aromatična drvena smola koja se dobiva iz drveta Bosvellia. Ima snažan antiinflamatorni efekat i oslobađa bol i igra važnu ulogu u smanjenju intenziteta bolova i poboljšanju pokretanja zglobova. Koristi se kao lek za reumatske bolesti. Štiti kožu i smanjuje iritaciju, poboljšava cirkulaciju krvi. Tamjan se pokazao efikasnim u artritisu i određenim bolestima lokomotornog sistema. Takođe pomaže u oticanju i mišićnim grčevima.

Kamfor – je smolasta materija, bela ili bezbojna, gorkog ukusa, rashlađujućeg i specifično jakog mirisa. Glavni je sastojak etarskog ulja kamforovog drveta koje raste u Aziji, a može se naći i u džinovskom stablu koje raste u šumama Bornea. Kamfor deluje kao blagi anestetik i antimikrobna materija. Koristi se za masažu ili za obloge u slučajevima otoka ili upala i pomaže kod bolnih promena mišića i zglobova kao i neuralgije i reumatskih bolova.

Kolagen – reč “kolagen” potiče od Grčkereči  “kolla”, što znači “lepak”. Kolagen igra važnu ulogu u održavanju zglobova, hrskavice, kosti, tetiva, ligamenata, kože. To je najčešći protein u ljudskom telu koji “drži” ceo organizam u jedinstvenoj celini. Deluje kao snažan regenerator i podstiče obnavljanje ćelija,tkiva i organa.Obezbeđuje potrebnu čvrstoću i strukturu i nalazi se u koži,kosi,noktima,mišićima I tetivama. S vremenom se kolagena smanjuje, što dovodi do prvih znakova starenja i gubitka elastičnosti tkiva. Takođe je neophodan za rast, razvoj i regeneraciju mišića, ligamenata, tetiva i kostiju.

Hialuron je razvijen na bazi 100% prirodnog patentiranog oblika hijaluronske kiseline koji se nalazi u vezivnom tkivu, hrskavici i zglobovima, naročito na koži. Ima svojstvo prodiranja duboko u kožu, čime se stimuliše formiranje ćelija uključenih u formiranje dva glavna proteina kože – kolagen i elastin. To je glavna komponenta dubokog sloja ljudske kože – dermis, odgovorna za glatkost kože zbog svoje sposobnosti vezivanja velikih količina molekula vode. Pomaže koži da izgleda čvršća,povečava glatkost i sjaj i podmlađuje ćelije.

PREPORUKE ZA UPOTREBU:

Gel nanesite nekoliko puta dnevno na bolnu površinu i nežno masirajte. Gel se brzo apsorbuje i ne masti.

Prodire duboko u kožno tkivo i tako ublažava napetost i bolna stanja.

NAMENA:

 • Ublažava bol, smanjuje otok i ukočenost te poboljšava pokretljivost zglobova.
 • Ima jak antiinflamatorni efekat.
 • Poboljšava cirkulaciju, što doprinosi brzoj regeneraciji mišića i zglobova.
 • Efikasan u ublažavanju bolova u zglobovima koji su posledica reumatoidnog artritisa i osteoartritisa.
 • Preporučuje se i sportistima, s bolovima u mišićima i zglobovima nakon sportskih aktivnosti
 • Pomaže kod preloma,uganuća i iščašenja.
 • Deluje korisno kod ukočenosti i i smanjuje napetost u mišićima.
 • Gel prodire duboko u kožu i na taj način oslobađa tenzije i bolove.

Ne sadrži parabene, parafine, veštačke boje i mirise.

Takođe preporučujemo: