Filter za vodu

Water Pik

 • poboljšava kvalitet vode za piće
 • daje čistu i svežu vodu dobrog ukusa
 • pročišćava vodu u trenutku kada je koristimo
 • kvalitetno i stepenski filtrira vodu
 • predfilter zadržava rđu, pesak i sediment “mulja”, koji se taloži na dnu velikih vodovodnih cevi
 • glavni filter pomoću aktivnog uglja smanjuje tvrdoću vode (kamenac) i odstranjuje prvenstveno hlor, kao i ostale po zdravlje opasne hemikalije (pesticide, industrijske tekuće otpatke, živu, organske hemikalije…)
 • ima dva izlaza, okretanjem prekidača birate filtriranu vodu za piće ili kuvanje i nefiltriranu za pranje
 • jednostavna montaža
 • upotrebljava se samo na vodovodnim instalacijama gradskog vodovoda gde je voda mikrobiološki ispravna
Šifra proizvoda: FV
Stanje: Dostupno
filter-za-vodu

FILTER ZA VODU

PREDNOST ovog FILTERA ZA VODU
Je u njegovoj protočnosti tj. prečišćavanju vode u trenutku kada je koristimo. Filtrirana voda koja stoji gubi na kvalitetu i može se sekundarno zagaditi, zato upotrebom PROTOČNOG FILTERA možemo u svakom trenutku da pijemo čistu i svežu vodu dobrog ukusa.

Preporuka za korišćenje:

Vrlo se jednostavno postavlja na vodovodnu slavinu (standardnu) pomoću priloženog adaptera. Uređaj ima dva posebna izlaza pa se jednostavnim okretanjem prekidača može koristiti za dobijanje filtrirane vode za piće i kuvanje i nefiltrirane za pranje:

 • prekidač izbora okrenut okomito (prema gore): filtrirana voda za piće i kuvanje
 • prekidač izbora okrenut postrance (vodoravno): nefiltrirana voda za pranje suđa, čišćenje…

Važna napomena: za sisteme s tzv. boilerom niskog pritiska (kada na markici bojlera piše “0 bar”) obavezno je koristiti tzv. “T” ventil (kupuje se posebno u prodavnicama s vodoinstalaterskim materijalom).

SAZNALI SMO…      

FILTRIRANA VODA – MOLEKUL LEPOTE ZDRAVLJA

Žedni ste? Postoji mnoštvo načina da zadovoljite telesnu potrebu za tečnošću, ali se ni jedna ne moze takmičiti sa starom dobrom vodom kad se radi o žeđi. Ali, pitanje je kakvu vodu pijemo? Najdostupnija je voda iz vodovodne slavine, ali jeste li sigurni daje to pravi izbor? Kvalitet vode koju pijemo direktno je povezan s našim zdravljem, jer stvara okruženje u kojem se “kupaju” ćelije našeg tela. Zabrinjava podatak koji nam ukazuje daje 80% današnjih bolesti uzrokovano nekvalitetom pitke vode. Sto zbog zabrinutosti, što zbog pritiska medija, sve češće razmišljamo o tome šta nam dolazi iz vodovodnih slavina – najjeftinijeg i najdostupnijeg izvora pitke vode.

VODA IZ SLAVINE

Nema sumnje da bez vode ne možemo. Problem je, međutim, u zdravstvenoj ispravnosti glavnih izvora pitke vode. Kada dođe do zagađenja, javnost se budi i brine. Zabrinjava nas i problem s distribucijom vode, jer se skoro 40% vode gubi zbog dotrajalih cevi, izrađenih od nezdravih materijala. Mnogi zaziru od vode iz slavine i zbog njenog ukusa, jer sadrži dosta hlora koji se koristi za dezinfekciju (hlor uništava moždane ćelije, izaziva rak), fluora koji se dodaje za zaštitu od karijesa ili zbog jedinjenja aluminijuma (oštećuje bubrege) koji se koriste pri prečišćavanju vode. Voda iz slavine je najčešće tvrda – takva voda oštećuje cevi, bojlere, (kamenac)… pa tako oštećuje i naš organizam i naše telo. Zabrinjava nas dospevaju li u vodu pesticidi ili nitrati iz veštačkih đubriva kojima se obilato tretiraju obradive površine, a tu su i sve više prisutni industrijski tečni otpaci koji prodiru u tlo. Mnoga istraživanja pokazala su da danas u vodi ima sve više olova (olovne vodovodne cevi- uzrok visokom krvnom pritisku), živa (oštećenje bubrega), hrom (alergijski dermatitis), barijum (povišava krvni pritisak), kadmijum (štetan za bubrege)… 80 % današnjih bolesti uzrokovano je nekvalitetom pitke vode – poručuje Svetska zdravstvena organizacija.

Tokom života čovek popije 80% svojih bolesti! Sva navedena zagađenja nisu nužno prisutna i u našojvodi, ali svetska istraživanja ukazuju na mnogobrojneporemećaje u našem organizmu kao što su: anemija,problemi s probavnim sistemom, kardiovaskularnimsistemom, a tu su i kožna oboljenja, pa čak i ciroza jetrei tumori. Stoga je važno misliti na decu čiji su organizminajosetljiviji. Standardi koje treba da zadovolji pitka vodasu vrlo strogi i redovno se obavljaju analize u saradnji sazdravstvenim službama. Ali, rizik od zagađivanja vodedo ulaska u vašu čašu uvek postoji, zato ako znate ilisumnjate da vaša voda sadrži nepoželjne komponente- odlučite se za korišćenje protočnog filtera za vodu!

Takođe preporučujemo: