Mlečna mast sa uljem čajevca

 • eterično ulje čajevca – antiseptička i antibakterijska svojstva
 • deluje antibakterijski na bakterije, gljivice, viruse
 • deluje protivupalno – sprečava nastanak infekcija, upala i akni
 • za tretman problematične kože – akni, čireva, malih ranica
 • za tretmane različitih oblika dermatitisa i alergija na koži
 • tretiranje gljivičnih oboljenja, herpes virusa, bradavica
 • pogodna za negu intimnih delova tela
 • ublažava posledice opekotina i uboda insekata
 • snažan kožni imunostimulans
Pakovanje: 200 ml
Šifra proizvoda: Dr. F-25
Stanje: Dostupno
mlecna-mast-sa-uljem-cajevca

ETERIČNO ULJE ČAJEVCA

 • jedno od najvažnijih antiseptičkih i baktericidnih eteričnih ulja
 • deluje snažno antibakterijski na tri grupe infektivnih mikroorganizama – bakterije, gljivice i viruse
 • poseduje izrazita protivupalna svojstva (otklanja i sprečava nastanak infekcija, upala i akni na koži) i antimikrobnu aktivnost širokog spektra
 • snažan je imunostimulans koji pomaže organizmu u borbi protiv raznih oboljenja

Preporuka za korišenje: Neograničeno, prema potrebi, nanosi se u tankom sloju na tretirani deo kože. Zavisno od potreba, preporučljivo je koristiti nekoliko puta dnevno. Može se kombinovati sa Aknopurom, Mlečnom masti s ekstraktom nevena, Zlatnim uljem… i drugim preparatima za negu kože.

ŠIROKA PRIMENA MLEČNE MASTI S ULJEM ČAJEVCA Dr. Forster

 • za tretman problematične kože – rešava probleme s aknama i malim čirevima i abscesima tj. malim ranicama
 • za tretman različitih oblika dermatitisa i alergija na koži
 • tretiranje gljivičnih oboljenja na koži
 • pogodan je za negu intimnih delova tela (kod vaginalnih upala)
 • za tretiranje herpes-virusa (na usnama, licu, genitalnim organima)- ublažava bolove, ali i sprečava dalji razvoj
 • tretiranje malih bradavica
 • ublažava posledice opekotina (od fizičkih izvora toplote i sunca)
 • deluje odbijajuće na insekte i ublažava posledice uboda insekata

DELOTVORNOST CAJEVCA U SUZBIJANJU BAKTERIJA I GLJIVICA

GRAM POZITIVNE BAKTERIJE :Staphylococcus aureus,Staphylococcusepidermidis,Streptococcuspneumoniae,Streptococcus faecalis, Streptococcus pyrogenes, Streptococcus agalactiae, Propionibacterium acnes, Streptococcus beta haemolyticus.

GRAM NEGATIVNE BAKTERIJE :Escherichia coli,Klebisellapneumoniae,Citrobacter spp.,Shigella sonnei,Proteus mirabilis,Legionella spp.,Pseudomonasaeruginosa.

GLJIVICE: Trichophytonmentagrophytes,Trichophytonrubrum,Aspergillus niger,Aspergillus flavus,Candida albicans,Microsporum canis,Microsporumgypseum,Thermoactinomycetesvulgarus.

SAZNALI SMO…

ČAJEVAC – “PRVA POMOĆ” U VAŠEM DOMU

JEDNOSTAVNA I SIGURNA PRIMENA čine ga delom kućnih ormarića prve pomoći

Jednostavna i sigurna primena i širok spektar delovanja Dr. Fdrster biljnih preparata u obliku masti -popularni NEVEN i CAJEVAC svrstava u 10 najtraženijh proizvoda RSI-a.

Mlečna mast s uljem čajevca potrebna je u svakom domu – s jedne strane kao sredstvo prve pomoći, a s druge za stalnu negu kože starih i mladih. Zbog široke palete delovanja koja mu se pripisuju, čajevac se primenjuje za olakšanje velikog broja tegoba – kao što su: akne, čirevi, rane, opekotine, afte, upala desni, dijabetičarska gangrena, gljivične infekcije (posebno stopala), virusne infekcije, ubodi insekata…

Cajevac je australijski grm ili maleno drvo sa igličastim listovima i nežnim žućkastobelim ili ljubičastim cvetovima. Ulje čajevca – zeleno zlato iz Australije dobija se destilacijom vodenom parom, i to oko 10 litara ulja iz jedne tone lišća. Eterično ulje čajevca popularno je u aromaterapiji i nalazi se kao sastojak čitavog niza različitih aromaterapeutskih preparata odnosno kozmetičkih preparata. Danas je to jedno od najvažnijih antiseptičkih i baktericidnih eteričnih ulja.

Vekovima su australijski domoroci koristili lišće čajevca u različite lekovite svrhe – upotrebljavali suga za lečenje rana, uboda insekata i raznih infekcija.Primena ovog vrednog eteričnog ulja u modernoj medicini počela je 1925, ali tek od 1976. godine možerno da kažemo da je otpočelo intenzivno korišćenje ulja čajevca, jer se tada počelo komercijalno destilovati ulje u većim količinama. Zbog svog dobrog biološkog delovanja našlo je primenu u tretiranju čitavog niza zdravstvenih problema.

ANTISEPTIČKO DELOVANJE MLEČNE MASTI S ULJEM ČAJEVCA

Dr. Forster je napravio idealnu kombinaciju – mlečnu mast je pomešao sa eteričnim uljem čajevca. Mlečna mast s uljem čajevca ima karakterističan biljno-aromatičan miris, ne sadrži konzervanse, a pogodna je za negu i zaštitu svih tipova kože.

Ova mast predviđena je za tretman problematične i nečiste kože. To su u prvom redu problemi s aknama i malim čirevima. Slično je i sa drugim čirevima i abscesima odnosno malim ranicama na koži. Ulje čajevca svojim antiseptičkim delovanjem sprečava razvoj mikroorganizama, a time i upalu uslovljenu njihovim delovanjem.Različiti oblici dermatitisa – upalnih procesa na koži,pa čak i onih alergijskog tipa, pozitivno reaguju na primenu masti s uljem čajevca. Umesto antibiotskih masti može se primeniti ova mast sa delotvornim prirodnim eteričnim uljem.

Znatne probleme čine herpes-virusi – mali neugodni mehurići, koji se javljaju na usnama ili licu kao i na drugim delovima kože, uključujući i genitalne organe. Mlečna mast s uljem čajevca ublažava bolove, koji se javljaju na mestu napada herpesa, ali sprečava i nastajanje novih malih, neugodnih mehurića. U nekim slučajevima tretiranje raznih malih bradavica uljem čajevca je vrlo uspešno i one nestaju nakon upornog mazanja.

Ovom mašću tretiraju se i opekotine (od fizičkih izvora toplote i sunca). Smanjenje bolova odmah, a i antiseptičko delovanje masti pomaže da se uz manje patnje reši nezgoda izazvana oštećenjem kože usled opekotine (bol, peckanje, crvenilo, pojava mehurića…). Problem za kožu su i ubodi insekata, koji svojim ujedima izazivaju svrab i crvenilo kože. Ulje čajevca s jedne strane deluje odbijajuće – repelentno na insekte, a s druge strane uklanja svrab i nastali bol.

Dr. Nikola Blažević

Takođe preporučujemo: