Royal karoten kapsule

PREHRAMBENI DODACI ZA ODRŽAVANJE VITALNOSTI

SASTAV: Ulje noćurka 300mg,nezasićne masne kiseline min.243mg,beta karotena 8 mg,vit.B3 13,2mg,vit.B5 5mg,B2 1,05mg,vit.B6 1,05mg,vit.B1 0,83mg,folna kiselina vit.B9 150 µg ,biotin 37,5 µg i vit B12 1,88 µg

NAMENA:

  • za održavanje dobrog vida i zaštitu od štetnih uticaja
  • pre sunčanja, za vreme sunčanja
  • zaštita sluznice disajnog, probavnog i mokraćnog sistema
  • zaštita od štetnog zračenja kompjutera i kod čestog gledanja TV-a
  • zaštita od štetnog uticaja slobodnih radikala
  • za izgradnju, zaštitu i zdravu strukturu kože, kose i noktiju
  • za ravnomerno tamnjenje pigmenta u koži bez pega
  • potpomaže proces zdravog tamnjenja i štiti od štetnih UV-zraka
  • zaštiti kože iznutra prema spolja
  • usporavanje procesa starenja kože

Preporuka za korišćenje: Uzima se 1-2 kapsule dnevno s malo tečnosti za vreme i nakon jela.

Pakovanje: 100 kapsula
Šifra proizvoda: RL-41
Stanje: Dostupno
kapsule-beta-karotina

SAZNALI SMO…

NEOPHODAN VITAMIN ZA ZDRAVU KOŽU – UNUTRAŠNJI ŠTIT

Beta-karotin neophodan je za zdravu kožu. Svojim antioksidativnim delovanjem štiti ćelije od oštećenja, suzbijajući aktivnosti opasnih slobodnih radikala. Zbog toga je važan, ne samo za zaštitu unutrašnjih tkiva i kože, nego i za sluznice čija je velika površina podvrgnuta delovanju raznih štetnih materija. Zato mu neki naučnici pripisuju značajnu ulogu u prevenciji raka. Beta-karotin poznat je kao provitamin A, ali samo u količini koja je potrebna našem organizmu. Beta-karotin, za razliku od A vitamina, ne može da se nakupi u toksičnim dozama, jer organizam kontroliše pretvaranje beta-karotina u A vitamin. Vitamin A ima najuže odnose sa našim vidom, sprečava strah od svetlosti, noćno slepilo i slepilo za boje, a utiče kao “vitamin lepote” na nežnost i zategnutost kože, sprečava krhkost i opadanje kose i noktiju, a služi pre svega za rast i obnavljanje ćelija. Jedan od zadataka beta-karotina tj. provitamina A je da neutralizuje i učini neškodljivim agresivne materije tzv. Slobodne radikale, koji nastaju pod uticajem sunčevog zračenja u našem organizmu. Na taj način provitamin A doprinosi redukciji i sprečavanju oštećenja kože nastalih pri sunčanju sa nedovoljnom zaštitom, odnosno deluje kao zaštitni faktor protiv štetnih UV-A i UV-B zraka sunca. Istovremeno pigment karotina pogoduje da naša koža lepo potamni. Detaljne studije sa beta-karotinom kao faktorom zaštite od štetnog delovanja sunčevih zraka na kožu izvedene su sa količinom od 50 mg na dan (cca 9 kapsula) tokom 6 nedelja, odnosno 25 mg na dan (cca 5 kapsula) tokom 12 nedelja. Nisu zabeležene nikakve nuspojave, a te količine su i potrebne pogotovo kod osoba s vrlo svetlom kožom. Jedina nuspojava može da bude žuto obojena koža, koja će nestati bez posledica, ako nekoliko dana ne uzimamo preparate beta-karotina.

Brojna literatura je posvećena primeni betakarotina u PREVENCIJI RAKA. Svim ljudima je potrebno sunce kao što im je potreban vazduh za disanje. Ne samo za naš izgled – zdrava preplanulost jednostavno je deo opšteg zdravlja. Sunce je u ovom slučaju lek. S druge strane, sunce danas pokazuje i svoje loše strane zbog smanjenja ozonskog omotača naše planete i sve nas opominje na pojačani oprez. Preventivna zaštita naročito je važna i o njoj treba razmišljati 4-6 nedelja pre prvog izlaganja suncu. Gladni sunca se savetuju, da se za sunce dobro pripreme i sunčanje pravilno doziraju – tu se može uračunati i sve češća primena solarijuma. Zbog toga, sa zaštitom iznutra kapsulama beta-karotina krenite na vreme.

Takođe preporučujemo: