Akwa krpa

 • koristi se aktiviranje vode (za 10-15 l vode 1 krpa)
 • aktivirana voda brzo prodire u nečistoću i otapa je bez dodatka hemijskih sredstava
 • snaga čišćenja je i snaga pranja
 • za brisanje (mokro) svih površina bez ograničenja
 • krpa se sama čisti potapanjem u vodu
 • koristi se u domaćinstvu i izvan njega
 • aktivirana voda naročito je preporučljiva za zalivanje biljaka
 • idealan prirodan oblog
Veličina: 23 x 18 cm
Šifra proizvoda: AKWA KRPA
Stanje: Dostupno
Akwa krpa

AKWA PROGRAM

AKWA – DAR PRIRODE

Zemlja. Planeta vode. Od 1 360 000 000 kubnih kilometara vode samo 3% je pitko. Voda je element bez kojeg život na Zemlji nije moguć. Voda je naše blago. Kad god je čovek imao priliku da zaviri i pronikne u tajne prirode, uvek je došao do fascinantnih rezultata. Biljke se u prirodi čiste same – običnom vodom. Posmatrajući ovaj proces čišćenja biljaka u prirodi možemo mnogo da naučimo. Jer priroda otkriva svoje tajne onima koji zaista žele da ih otkriju. Kada priroda otkrije tu tajnu onda je treba upotrebiti samo u njenu korist – nikako protiv nje. Predstavljamo vam AKWA PROGRAM – proizvode koji su nastali u saradnji s prirodom. Priroda je odigrala vrlo važnu ulogu u razvoju ovog programa.

AKWA IDEJA

O AKWA vlaknima – jedan od pronalazača, Dr. Schönfelder:

Priroda je za mnoge probleme našla delotvorna rešenja. Istraživanja su trajala tri godine, a rezultat je 100% drvna celuloza. Posebnost ovog proizvoda je modifikovana proizvodnja, a time i gornja površinska struktura vlakana. U dodiru s vodom iz vlakana se oslobađa organska ugljenična materija što dovodi do bitnog smanjenja površinske napetosti vode – voda se aktivira. Prilikom korišćenja ovog proizvoda dobijamo isti efekat kao da smo uvodu stavili neko sredstvo za čišćenje. Zbog strukture celuloznih vlakana omogućena je optimalna funkcija transporta – slično kapilarnom efektu poznatom iz fizike. Zbog kapilarnog efekta krpa je u stanju, nakon što je preuzela na sebe svu nečistoću, istu tu nečistoću da otpusti, zajedno sa svim mikroorganizmima. Ovaj efekat se još više potencira zbog načina tkanja koji je visoko tehnološki i omogućava povećanje gornje površine akwa krpe. Laganim potapanjem u običnu vodu, krpa lako otpušta nečistoće i mikroorganizme, a time je ponovo spremna za upotrebu, potpuno je higijenski čista i bez mirisa. AKWA vlakna u stanju su da unište sve mikroorganizme, što im omogućava vrsta drveta od kojeg su dobijena. Voda s kojom smo čistili nema hemijskih primesa i može da se koristi npr. za zalivanje cveća, jer aktivirana voda ne zagađuje prirodu!

AKWA – PRIRODNA SNAGA AKTIVIRANE VODE

AKWA PROGRAM predstavlja revolucionarne proizvode, koji su nastali u saradnji s prirodom. Posmatrajući prirodne procese čišćenja biljaka, uz pomoć posebnog postupka proizvodnje je uspela specijalna površina strukture biljaka preraditi u AKWA VLAKNA. Drvna celuloza podstiče vodu da snažno pojača svoju prirodnu snagu čišćenja. Zavisno od namene, akwa vlakna se tkaju u krpe različite veličine – namenjene za aktiviranje vode, čišćenje i održavanje lične higijene.

AKWA VLAKNA

Radi se o PROGRAMU koji je u potpunosti sastavljen od drvne celuloze, glavnog sastojka svih biljaka. Celuloza se specijalnim postupkom obrađuje do finih vlakana koja jako svetle i tkaju se u krpe. AKWA vlakna smanjuju površinsku napetost vode – aktiviraju vodu u potpunosti kao i priroda. Pri tome nastaje zapanjujući efekat: krpe iz AKWA programa i AKTIVIRANA VODA izvrsno čiste bez dodavanja sredstava za čišćenje.

KAKO ČISTE AKWE

Cisti aktivirana voda – Akwa krpe aktivirajn vodu i prenose nečistoću! Sto bi značilo – Akwa krpama brišemo, peremo SA i U aktiviranoj vodi, s njima ne ribamo, ne poliramo.
Način rada– aktivirana voda kružno obavija nečistoću, meka krpa prima na sebe vodu i istovremeno prenosi nečistoću. Takvo vlakno u stanju je da preuzme na sebe i transportuje 500% veći teret od svoje težine. Nakon što je preuzela na sebe svu nečistoću otpušta je, zajedno sa svim mikroorganizmima. Dakle, laganim potapanjem u običnu vodu krpa se sama čisti! Tako čiste AKWE! Na prirodan način, bez hemiiskih dodataka. AKWA krpe ostaju čiste, higijenske i bez mirisa pa su spremne za dalju upotrebu.

PRIMENA AKWA KRPE

 1. Stavite svoju AKWA krpu u stajaću vodu npr. u umivaonik, kantu, kadu… istog trenutka voda se aktivira. Idealna temperatura vode je 20°C, a maksimalna temperatura ne sme da prelazi 30°C.
 2. Zavisno od zaprljanosti površine operite je sa više ili  manje vlažnom AKWA krpom bez pritiskanja (lagano brišemo, bez tzv. ribanja).
 3. Stavite AKWA krpu ponovo u vodu, složite je (presavijte) dva puta, dobro je iscedite i preprebrišite još jednom  istu površinu da biste otklonili ostatke vlage. Ako niste zadovoljni pri prvom pokušaju ponovite oba poslednj koraka – bićete oduševljeni!
 4. Nakon čišćenja temeljno isperite AKWA krpu u čistoj stajaćoj vodi. Opet je dva puta presavijte pre nego što je iscedite – to štiti vlakna. Zatim krpu rastresite i obesite da se suši.

AKWA PROGRAM

Sastav: 100% drvna celuloza.
Efekat ćišćenja i pranja: krpe od akwa vlakana aktiviraju vodu i izuzetno dobro prihvataju nečistoću  (zadržavaju je u sebi, potpuno je otpuštaju u dodiru sa vodom – same se čiste).
Dodaci za čišćenje i pranje: nisu potrebni (Akwa krpe nikada ne koristite sa sredstvima za čišćenje).
Površine: za čišćenje svih površina, nema ograničenja – uklanja nečistoće sa svih površina, bez ostataka (otklanja bakterije s tretirane površine); koriste se za održavanje lične higijene.
Održavanje: Krpe se čiste jednostavnim ispiranjem u stajaćoj vodi (nakon upotrebe Akwa krpe dobro isperite, iscedite prema uputstvima, rastresite i obesite da se suše – ne sušiti na jako zagrejanim površinama kao što su radijatori, sunce…).
Delovanje na kožu: neguju i štiti kožu.

AKWA KRPA

AKWA KRPA Svetlucava, nežna krpa zaista ječudo prirode u vašem domu. S AKWOM štedite vreme, snagu i energiju koju koristite kod klasičnog čišćenja, finansijska sredstva (nisu vam potrebne hemikalije), čuvajte svoje zdravlje, a nadasve štitite i čuvate prirodu. Akwa veličine 23x18cm dovoljna je za aktiviranje od 10 do 15l vode. AKWA krpa se koristi u domaćinstvu i izvan njega za – aktiviranje vode i mokro čišćenje svih površina, bez ograničenja (pločice, parkete, staklo, prozore, vrata, sanitarnu keramiku, nameštaj, plastiku…). Takođe možete blistavo da očistite svoj auto iznutra i spolja – bez ijedne kapi deterdženta. Aktivna voda sa kojom ste čistili može da se iskoristi za zalivanje kućnog i baštenskog bilja – rezultati će biti itekako vidljivi!

AKWA SAVETI

 • Pre prvog koriščenja temeljno isprati u stajaćoj vodi čija je maksimalna temperatura 30°C.
 • AKWU nikada ne koristite sa sredstvima za čišćenje i štitite je od temperature više od 30°C!
 • AKWA krpu nikada ne perite sa sredstvima za čišćenje!
 • Krpe iz AKWA programa koje svakodnevno koristite  preporučljivo je čuvati u svežoj vodi. AKWA krpu koju povremeno koristite, nakon upotrebe dobro isperite, iscedite, rastresite i obesite da se suši (ne sušiti na jako zagrejanim površinama npr. radijator).
 • Aktivirana voda ne deluje na materije koje su proizvedene tako da budu vodootporne!
 • Radni vek AKWE je od 150 do 300 radnih sati (od godinu do godinu i po) uz pravilno korišćenje i održavanje.

SAZNALI SMO…

UPOTREBA AKTIVIRANE VODE

U kuhinji – za pranje suđa, pločica, radnih površina, šporeta, za pranje voća i povrća. Naročito je praktična na izletima, letovanju… gde s malom količinom vode, koju je moguće aktivirati u običnoj najlon kesi, možemo odmah da operemo doneseno voće.
Za čišćenje tvrdokornih i zapečenih masnoća na šporetu i u rerni: potopiti 10-30 min stalak za plamenik, rešetke, staklo od rerne; zagrejati rernu (na 30°C) s aktivirano vodom, zatim izribati metalnom žicom ili grubljim sunđerom (isti postupak i s rešetkama za roštilj).

U kupatilu – aktivirana voda brzo prodire u nečistoću i otapa je, zato je savršena za potapanje veša umrljanog blatom, travom pa čak i sasušenom krvlju. Na taj način spasiće se i mnogi praznični stolnjaci!

Peglanje veša – preko krpe pokvašene u aktiviranoj vodi (izlaze nečistoće, obnavljaju se vlakna, tkanini se vraća boja i svež izgled)

Pranje podova – umakanjem MOP-a u aktiviranu vodu lako i potpuno skida se blato i prljavština s pločica i lakiranog parketa, a da se pri tome ne oštećuju. Zalivanje sobnog bilja – umereno, veće količine aktivirane vode nepovoljno utiču na rast bilja.

UPOTREBA AKWA KRPE ZA BRISANJE

Pranje prozora je lako, brzo i bez mutnih mrlja (prebrisati krpom od mikrovlakana za prozore), kao i svih glatkih površina (kuhinjski elementi, pločice, parketi, sanitarna keramika, pranje automobila – iznutra i spolja…), a naročito kuhinjskog stola, jer zbog svoje velike moći upijanja pomaže kod nezgoda s prolivanjem soka,kafe, vina… Sva brisanja su bez upotrebe deterdženta ili bilo kog drugoghemijskog sredstva, samo uz pomoć obične vode i to ne toplije od 30°C.

AKWA U LIČNOJ HIGIJENI

Spas je za sve osobe sa osetljivom kožom ili sklone alergijama. Akwa krpom / rukavicom može da se čisti lice (lagani piling) ili da se koristi pri tuširanju (bez sapuna). Umivanje u aktiviranoj vodi osvežiće kožu lica, a kosa će biti čista i sjajna ako se za poslednje ispiranje upotrebi aktivirana voda (pomaže rešavanju problema perutanja vlasišta).

AKWA KAO OBLOGA

Vlažna Akwa u dodiru s kožom je nežna, a zbog svoje dlakavosti ima vrlo veliku površinu, tako da brzo, ali prijatno rashlađuje telo. Akwa će efikasno da skine povišenu telesnu temperaturu – nežno i bez stresa koji inače izazivaju hladne obloge. Isto tako, pomoći će kod istegnutog i natečenog članka ili ručnog zgloba. Smanjuje otoke kod udaraca, a spas je za natečene i bolne vene na nogama. Pomaže kod glavobolja, natečenih kapaka, reumatskih bolova, uboda insekata, upaljenih mesta na koži…

Kako bi postigli najoptimalniji efekat za rešavanje navedenih problema, AKWU je potrebno isprati u vodi nešto hladnijoj od temperature prostorije.

Takođe preporučujemo: