Krema sa ekstraktom puževe sluzi

Za blistav ten bez bora – bez parabena, parafina, umetnih boja i mirisa

Puževa sluz je prirodni sastojak izvrsnih karakteristika koji je u medicini poznat još iz doba Hipokrata, najpoznatijeg antičkog lečnika koji je kao lek za upalne procese na koži prepisivao obloge puževe sluzi. Krema s ekstraktom puževe sluzi je izuzetna hranjiva krema koja sadrži sedam najvažnijih elemenata za dobrobit kože: alantoin, kolagen, elastin, glikolnu kiselinu, proteine, vitamine i peptide.

Pakovanje: 50 ml
Šifra proizvoda: RL-141
Stanje: Nedostupno
krema-ekstrakt-puzeve-sluzi

Allantoin: Potiče proliferaciju ćelija i obnovu oštećenog tkiva pa se zbog efikasnog delovanja nalazi i u nekim preparatima koji se koriste za lečenje čireva, rana i opekotina.

Kolagena vlakna su glavno vezivno tkivo kože koja povezuju međusobno ćelije. Također imaju veliku moć upijanja vlage, što koži daje hidratantnost. Deluje kao snažan regenerator kože i pospješuje obnovu ćelija, ostavljajući kožu glatkom i mekom.

Ovaj sastojak toliko je djelotvoran da pomaže čak i kod obnavljanja puževog oklopa kad je oštećen.

Elastin ima ulogu davanja elastičnosti koži, pomlađuje ćelije, brzo uklanja bore oko očiju i usana, strije i ožiljke.

Glikolna kiselina deluje kao izuzetan piling, potstiče stvaranje novih ćelija, ublažava bore i deluje na tamne mrlje i staračke pege.

Shea maslac duboko prodire u kožu, regeneriše je,izuzetno delotvoran kod trermana strija, ožiljaka. Zbog svog protivupalnog delovanja pomaže kod raznih oboljenja kože kao što su psorijaza, neurodemitis, seboreja,ekcemi i akne.
Vitamin „C“ pomaže u obnovi vezivnih vlakana (kolagen i elastin). Također je i jak antioksidans.

Zajedno s vitaminom „E“ povećava sintezu kolagena i elastina.
Vitamin „A“ (retinol) potstiče obnovu ćelija kože. Također je i poznati antioksidans.

UPOTREBA: Kremu naneti ujutro i uveče na očišćenu kožu lica i vrata.

Takođe preporučujemo: