ACT narandžasta krpa za kuhinju

PROGRAM OD MIKROVLAKANA

ČAROLIJA ČIŠĆENJA SA “ACT – KRPOM” ZA ZDRAVIJE SUTRA

Dom okuplja ukućane, ali i brojne mikroorganizme koji žive u njemu. Bakterije, mali organizmi koje ne vidimo prostim okom, doslovce žive svuda i uveliko utiču na naše zdravlje. RSI vam uz pomoć svojih visokokvalitetnih proizvoda omogućava da učinite svoje kućne površine higijenski čistim i urednim.

Veličina: 30 x 30 cm
Šifra proizvoda: KK-RC
Stanje: Dostupno
act-narandzasta-krpa

Jeste li znali?

Novije studije pokazale su da se tokom godine iz kuće s četiri člana domaćinstva ukloni oko 45 kg prašine. Više od 150 različitih vrsta grinja koje izazivaju alergiju na prašinu i astmu žive u prašini. Prašina se sastoji od nekoliko organskih i anorganskih elemenata:

 • bakterije
 • buđ i gljivice
 • pelud
 • prašinske grinje i njihov izmet

Od prašine do alergije

Alergija se definiše kao preosjetljivost na supstancu koja je inače u potpunosti bezopasna. Ukoliko se telo pokuša odbraniti od takve supstance, pojavljuju se simptomi poput kijanja, suzenja očiju te curenja, svrbež i začepljenost nosa. Alergije se dele na sezonske i godišnje. Sezonske – alergija na pelud, trave, drveća ili semenja, pojavljuju se u određeno godišnje doba. Alergije na kućnu prašinu, grinje, hemikalije i ostalo, javljaju se tokom cele godine.

Što se tiče prašine, moramo biti svesni sledećih činjenica:

 • alergeni mogu izazvati alergiju na kućnu prašinu čak i kod onih ljudi koji nikada u svom životu nisu patili od alergije
 • ¾ svih supstanci koje izazivaju alergije prisutno je u kućnoj prašini

Najbolji oblik prevencije je… ČIŠĆENJE!

Čišćenje se prvenstveno mora koristiti za borbu protiv alergija izazvanih mikroorganizmima koji žive u prašini, ali ono mora biti i temeljno. Uklanjanje prašine iz svih zatvorenih prostora (domaćinstva, kancelarija, bolnica,…) zahteva proverena i dokazana oruđa za čišćenje, koja osiguravaju čišćenje svih čestica prašine i prljavštine – jednom za svagda.

… to mora biti “ACT – NARANDŽASTA KRPA“!

Revolucionarnu pomoć u čišćenju pruža vam RSI-ev program od mikrovlakana za brzo čišćenje, ekološku dezinfekciju…

Čišćenje s RSI-em je poput čarolije!

“ACT” NARANDŽASTA KRPA ZA KUHINJU

NOVA ČAROLIJA MIKROVLAKANA U KUHINJI

Specifična struktura vlakana – idealna pomoć za čistoću u kuhinji!

 • zbog specifične strukture vlakana kuhinjska krpa brzo se suši te je zbog toga idealna za održavanje čistoće u kuhinji
 • posebno je namenjena za upotrebu u kuhinji gde uvijek ima sitnih ostataka hrane koje jednostavno skuplja i koji ostaju u krpi
 • zbog karakteristike brzog sušenja smanjuje se mogućnost za razmnožavanje bakterija na krpi
 • rebrasto tkanje krpe omogućava sakupljanje i većih čestica hrane, poput mrvica hleba

Gde se koristi:

 • za čišćenje kuhinjskih površina, stolova, radnih površina, kuhinjskih polica i ormarića
 • za čišćenje električnih i plinskih šporeta, keramičkih ploča, slavina, sudopera, ručkica
 • za održavanje čistoće svih kuhinjskih površina

Kako je koristiti?

Krpu 2 puta preklopiti i dobija se 8 površina za upotrebu. Laganim pokretima krpom prelaziti preko kuhinjske površine koju želimo očistiti. Krpu ne gužvati tokom čišćenja. Za sakupljanje većih čestica hrane, poput mrvica hleba. Krpu upotrebljavati suvu. Kako bi se uklonile mrlje od mleka ili masnoće krpu upotrebljavati vlažnu. Kako bi krpa zadržala efikasnost uklanjanja masnoće i prljavštine važno je pravilno i redovno održavanje.

ODRŽAVANJE:

Krpa se može prati u mašini za veš na max. temperaturi 92°C. Nikada ne koristiti hlorne ili druge izbjeljivače, kao ni omekšivač (umanjuje elektrostatičko svojstvo vlakana). Kod održavanja koristiti ekološki prihvatljiv deterdžent i prati ih odvojeno od ostale garderobe, inače krpa može pokupiti “dlačice” s ostalih materijala.

Takođe preporučujemo: