Royal kapsule za oči

PREHRAMBENI DODACI ZA ODRŽAVANJE VITALNOSTI

Sastav: Jedna kapsula sadrži:vitamine A,C,E,minerale Zn-cink, Lecitin,karetonoidim lutein i zeaksantinol.

Preporučuje se:

  • svim osobama sa oslabljenim vidom
  • osobama sa dijagnosticiranim oštećenjima oka
  • osobama koje su svakodnevno izložene svetlu, UV zračenju i drugim štetnim zračenjima (TV, kompjuteri, itd..)
  • svima koji trebaju sprečiti makularnu degeneraciju oka (degeneraciju žute pege)
  • osobama sa povišenim pritiskom i diabetesom
  • starijim osobama
  • pušačima
  • svima koji brinu o dobrom zdravlju, o zdravlju svojih očiju

Preporuka za korišćenje: Dnevna doza je 1×1 nakon obroka sa 2,5dl tečnosti.
S obzirom da se hranom ne unosi dovoljno dobra dnevna doza pomenutih mineral i vitamina moze se dnevno uzimati i 2×1.

Pakovanje: 60 kapsula
Šifra proizvoda: RL-68
Stanje: Dostupno
royal-kapsule-za-oci

Zaštitite svoje oči luteinom, antioksidansom koji deluje poput prirodnih sunčanih naočara, štiti oči od štetnih zračenja i pomaže u sprečavanju degenerativnih procesa!

Vitamin A, u vidu provitamina beta karotena, je potreban za stvaranje vidnog pigmenta rodopsina antioksidaciskog efekta da usporava i sprečava razvoj mrene-katarakte, te štetno delovanje slobodnih radikala.

E vitamin štiti lipidne ovojnice ćelija od oštećenja. Njegov nedostatak povezuje se sa nastankom kako mrene tako i sa makularnom degeneracijom, dakle žute mrlje.

Zn-cink ima koncentraciju u retini-mrežnjači i njegov nedostatak takođe uzrokuje degenerativne promene na maculi lutei.
Posebno su važni carotenoidi kojih u prirodi ima oko 140 od kojih ja za funkciju očiju bitan lutein koji definira oštrinu vida, odnosno zaštitu oka od mogućih oštećenja svetlom. Pripada grupi ksantofila. Koncentrira se najviše u telu u žutoj mrlji, retini sočiva oka i u koži. Kliničke studije govore da povećani unos luteina smanjuje rizik od nastanka katarakte i senilne makularne degeneracije. Smatra se da kao antioksidans, štiti oko od oksidativnih oštećenja, imajući sposobnost filtriranja UV svetlosti talasnih dužina plavog svetla visoke energije. U tom smislu istraživanja su pokazala da unos 10 do 14mg luteina na dan dovode do značajnog poboljšanja vida posebno oštrine vida te osetljivosti na kontraste. Ta vrednost se smatra optimalnom količinom koja smanjuje rizik od makularne degeneracije. Uobičajenom ishranom unosimo 2,5mg luteina i to je mala količina koja bi osigurala delotvornu zaštitu oka.

Američki onkolozi su dokazali da je lutein najjači inhibitor peroksidacije lipida/masti u strukturama oka. Lutein neutralizuje slobodne radikale, on predstavlja prirodnu zaštitu organa vida od UV zračenja, ali i ostalih štetnih zračenja (TV,računara i sl). Lutein je žuti pigment, antioksidans i sastavni deo žute mrlje i mrežnice (retine). Kada dospe u organizam lutein se skuplja u žutoj mrlji (macula lutea) i od izuzetnog je značaja za funkcionisanje očnog živca, a time i vida. Studije koje su rađene na USA koledžu Harvard pokazuju da je unošenje 6mg luteina dnevno smanjuje oštećenje žute mrlje za 43%. Očno sočivo je deo koji je najpodložniji obolevanju. Očno sočivo je čak 98% sazdano od belančevina, a slobodni radikali dovode do degenerativnih procesa. Ovaj proces je odgovoran za nastanak sive mrene/katarakte koja je odgovorna za 50% slučajeva slepoće.
Preparat postiže izvrsne rezultate u očuvanju zdravog stanja oka.

SAZNALI SMO…

Naše su oči svakodnevno izložene mnogim štetnim spoljašnim uticajuma. Veštačka sverlost, rad na računaru, sunčevo svetlo, dim, veter, polen, prašina i slobodni radikali utiču na vid. Za dobar vid posebno je važno uravnoteženo snabdevanje hranljivim materijama. Brojna istraživanja su pokazala da lutein i zeaksantin u očima filtriraju visokoenergetske talase dužine vidljive svetlosti i deluju kao antioksidansi, štiteći mrežnicu od mnogih oštećenja izazvanih svetlošću. Lutein i zeaksantin prirodni su sastojci makule, dela mrežnice koji je odgovoran za centralni vid. Što je od velikog značaja za delovanje optičkog nerva, a samim tim i za vid. Lutein i zeaksantin se takođe sakupljaju u oftamološkom sočivu, čija je apsolutna neprozirnost preduslov za prenošenje svetlosti na sverlost, a samim tim i za vidnu oštrinu. Njihov posao je filtriranje štetne plave svetlosti koja može oštetiti makulu. Naučno je dokazano da, pored filtriranje plave svetlosti, lutein i zeaksantin imaju i antioksidaciona svojstva, pružajući na taj način zaštitu očiju od oštećena svetlosti, što je ključno za stvaranje vizuelnog pigmenta, pomaže u održavanju dobrog vida i krvnih sudova, od čema zavisi i ishrana oka.

Takođe preporučujemo: